Optimizare detaliata a retelei LAN si Wi-FI

La mai bine de cinci luni de la lansarea sa, am instalat cu succes aplicația UniFi InnerSpace pe routerul meu, oferindu-mi o perspectivă cuprinzătoare asupra rețelei mele. Această aplicație inovatoare depășește simpla vizualizare a rețelei, oferind o gamă largă de funcții utile nu numai pentru administratorii de rețea ci si pentru clientii obisnuiti. Această vizualizare…

By.

min read

Screenshot-2024-05-03-190812

La mai bine de cinci luni de la lansarea sa, am instalat cu succes aplicația UniFi InnerSpace pe routerul meu, oferindu-mi o perspectivă cuprinzătoare asupra rețelei mele. Această aplicație inovatoare depășește simpla vizualizare a rețelei, oferind o gamă largă de funcții utile nu numai pentru administratorii de rețea ci si pentru clientii obisnuiti.

 Această vizualizare intuitivă facilitează identificarea rapidă a problemelor de conectivitate și optimizarea performanței rețelei. Adica imi permite sa vad pe baza planului casei unde ar fi cel mai bine sa montez accespointul si care e raza de acoperire. Astfel pot sa optimizez propagarea semnalului Wi-fi pe toate zonele astfel incat sa nu ramana zone in care semnalul e inutilizabi.
Aplicația permite monitorizarea în timp real a parametrilor cruciali ai rețelei, cum ar fi puterea semnalului Wi-Fi, utilizarea lățimii de bandă și traficul de date. Această monitorizare detaliată oferă o imagine clară asupra performanței rețelei și permite identificarea potențialelor probleme înainte de a afecta utilizatorii.
Planul l-am realizat in https://app.diagrams.net/ si a fost salvat in format .PNG dupa care importat in router. Totul a durat cateva minute iar nivelul de dificultate "o joaca de copii". Detin doar cateva dispozitive unifi dedicate doar pentru partea de retea, pe partea de securitate( camere si senzori) nu am achizitionat nimic, motiv pentru care in imagini am doar aria de acoperire a accespointului.

4 responses to “Optimizare detaliata a retelei LAN si Wi-FI”

  1. Romana Avatar
    Romana

    Profesionismul este la el acasă!

  2. Anca Avatar
    Anca

    Bravo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *